Vítám Vás!
Já a můj tým jsme poctěni, že jste si dnes vybrali tento podnik.
Dovolte mi, abych se představil. Jmenuji se Michal Kašička. Jsem šéfkuchař a rodilý Úvalák, který se vydal do světa na zkušenou, aby se pak vrátil opět tam, odkud vzešel a všechny své nabyté znalosti zúročil do pokrmů, které jsou Vám servírovány v restauraci PASTA 58.
Své zkušenosti jsem začal sbírat v pražských podnicích jako například v Alcronu, který byl oceňován 1 michelinskou hvězdou, kde jsem pod vedením šéfkuchaře Romana Pauluse pracoval jako externista s přípravou na všech jeho kuchyních, přípravou rautů, ale i kurzů vaření pro veřejnost. Největší praxí s italskou kuchyní pro mě bylo působení v restauraci Al Mulino v Dolních Počernicích, kde jsem se naučil používat kvalitní a čerstvé italské suroviny.
Moje další cesta mě ale zavedla až do Velké Británie, konkrétně do pětihvězdičkového hotelu St. James Hotel & Club, jehož kuchyni vedl známý britský šéfkuchař William Drabble, který již 25 let obhajuje 1 hvězdu Michelinu. Na závěr své „londýnské“ etapy jsem se dostal do jedné z nejprestižnějších britských restaurací s názvem „Restaurant Gordon Ramsey“ oceňovanou již několik let rovnou 3 michelinskými hvězdami.
Jistě si někteří vzpomenou na hrabalovské Kersko a svého času proslulou restauraci Hájenka v jeho srdci. Po svém návratu do České republiky jsem pomáhal znovuotevřít tuto nezapomenutelnou českou hospodu z pozice zástupce šéfkuchaře.
Absolvoval jsem několik zahraničních stáží a školení a za jídlem jsem procestoval velkou část Evropy, abych načerpal inspiraci mimo svou rodnou zem.
Po několika letech zkušeností z restaurací nejen v centru Prahy, ale i v zahraničí, jsem se rozhodl otevřít svůj vlastní podnik a to nikde jinde, než doma – v Úvalech – kde se každý den snažím se svým týmem připravovat pro Vás ta nejlepší jídla nejen italské kuchyně.
Mým mottem je:
Posuďte sami.
Vítejte v PASTA 58. Dobrou chuť!
Michal Kašička a tým PASTA 58